سیستم مدیریت تضمین کیفیت در یک کارخانه تولیدی بر عملکرد کیفی محصولات نظارت داشته و فعالیت هایی را جهت حصول اطمینان از دستیابی به سیستم مدیرست کیفیت کارا بصورت دوره ای مورد پایش و ارزیابی قرار می دهد.
هر کارخانه ای نیاز به یک سیستم نظارتی به منظور حصول اطمینان از کیفیت محصولات تولیدی خود دارد.
سیستم مدیریت تضمین کیفیت با تدوین آئین نامه ها،دستورالعمل ها و آزمودن انواع روش های اجرایی مختلف،همچنین تعیین اهداف کیفی و پایش دوره ای آن منجر به بهبود تدریجی کیفیت محصولات سازمان میشود.
یکی از این روش های اجرایی،مدیریت کنترل کیفیت است.
در این روش اجرایی چارچوبی به منظور کنترل متریال اولیه از لحظه ورود به کارخانه تا کنترل محصول در حین تولید و بازرسی محصول نهایی را شامل میشود که در ادامه در ارتباط با آنها مطالبی را عنوان میکنیم.
1-کنترل متریال اولیه ورودی به کارخانه در خط تولید اتصالات جوشی
سیستم نظارت و کنترل متریال ورودی به شکلی که بازرس کنترل کیفیت تست ریپورت های محموله ورودی به کارخانه را کنترل و بصورت رندوم اقدام به نمونه برداری نموده و صحت مندرجات سرتیفیکیت متریال با نتایج آزمون و تست مطابقت داده می شود.
به منظور انطباق سرتیفیکیت متریال اولیه ورودی به کارخانه،بازرس کنترل کیفیت اقدام به نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه نموده و نتایج آزمون با سرتیفیکیت و استاندارد مرجع مطابقت داده میشود.
چنانچه کارخانه آزمایشگاه کنترل کیفیت نداشت میتواند نمونه ها را به آزمایشگاه همکار اداره استاندارد ارسال تا قطعه را با استاندارد مطابقت و تعیین گرید نماید.
2-کنترل حین تولید در خط تولید اتصالات جوشی
استفاده از ماشین آلات پیشرفته،قالب و فیکسچرهای نو و کارآمد،جهت حصول اطمینان از محصول نهایی با کیفیت،از مواردی است که در کارخانه تولیدکننده اتصالات جوشی بایستی مد نظر مدیران سازمان قرار بگیرد.
اتصالات جوشی استاندارد در تمامی مراحل تولید شامل برشکاری،فرمدهی،پخ زنی،مارک زنی،بسته بندی و حمل و نقل مورد بازرسی های کیفی قرار گرفته و قطعات در پایان هر مرحله کاری پس از تاییدیه گرفتن،مجوز ورود به مرحله بعدی را کسب می نمایند.
3-کنترل محصول نهایی در کارخانه تولیدکننده اتصالات جوشی
ابزار کنترل کیفی کارآمد و مکفی،همچنین تجهیزات تست و آزمون مکانیکی جهت صدور سرتیفیکیت به همراه هر محموله تهیه و در اختیار کارشناسان کنترل کیفیت سازمان قرار میگیرد.
در هر کارخانه و برای هر محصول بایستی یک سرتیفیکیت طراحی شود.
در این سرتیفیکیت اطلاعات ابعادی و متریالی با توجه به استانداردهای ساخت و تولید آن محصول گردآوری و به همراه محموله تولیدی برای مشتری ارسال میشود.
*قیمت اتصالات جوشی با توجه به کیفیت در برندهای مختلف
سابقه تولیدی کارخانه تولیدکننده اتصالات جوشی بر روی قیمت و تنظیم لیست قیمت محصولات آن کارخانه تاثیرگذار است.
چنانچه کارخانه تازه تاسیس باشد،راه طولانی به منظور تصاحب سهم بازار پیش رو خواهد داشت حتی اگر محصول باکیفیتی به بازار ارائه دهد.
عدم تنوع محصول و محدودیت سایز،همچنین عدم برندسازی مناسب بر روی محصولات و سایر عوامل همچون بازاریابی،توان مالی و ... باعث میشود تولیدکنندگان نوظهور،به منظور تصاحب سهم بیشتری از بازار،بر روی قیمت تمام شده محصولات خود تمرکز نماید که متاسفانه معمولا با کاهش کیفیت این امر حاصل میشود.
لذا به تولیدکنندگان در هر سطحی توصیه میشود بر روی سیستم سازی و تمرکز بر مدیریت تضمین کیفیت،برندینگ و برندسازی از طریق تبلیغات،بهبود کیفیت و خدمات پس از فروش و شرایط فروش راحت و همچنین استانداردسازی محصولات خود اقدام نمایند.